Խաղողի դոշաբ

Դոշաբն արևելյան քաղցր ու նրբահամ աղանդեր է։ Այն օժտված է բուժիչ հատկություններով։

Մասնակիցներ՝երկարացված օրվա տարատարիք սովորողներ

Տևողությունը՝նոյեմբերի 5-9

Անհրաժեշտ պարագաներ՝

Սև խաղող,շեկ հող,կարաս,քամիչ,կաթսա

Ընթացքը՝

Խաղողը լցնում ենք լայն բերան ունեցող կարասի մեջ և ճզմում։ Լավ տրորում ենք,որպեսզի հյութն ամբողջությամբ դուրս գա։Այնուհետև քամում ենք։Խաղողի քամած հյութի վրա լցնում ենք շեկ հող և դնում ենք կրակի վրա։Եռալուց հետո անմիջապես վերցնում ենք և թողնում ամբողջ գիշեր։Հողը միանում է շիրայի հետ և խմորում է տեղի ունենում,որից հյութն ավելի է քաղցրանում։Ամբողջ գիշերվա ընթացքում հողը իջնում է հատակը,իսկ շիրան զուլալվում է։

Առավոտյան քամում ենք և մարմանդ կրակի վրա սկսում ենք եփել մինչև թանձրանալը։

Արդյունքը՝քաղցրահամ դոշաբ,ֆոտոպատում,տեսանյութ

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s