Նախագծի մասնակիցներ՝ Նարինե Պողոսյանի և Սուսաննա Պետրոսյանի երկարացված օրվա ճամբարականներ
Ժամանակահատվածը՝ փետրվար ամիս
Նախագծի նպատակը և խնդիրները՝
- ազգային արժեքների ձևավորում
- ծանոթացում գաթա թխելու ազգային ավանդույթին
- գաթանախշիչի ներկայացում ՝ որպես ազգային մշակութային արժեք
- ծանոթացում արարողակարգի ծիսական երգերին
- մասնակիցների ընդգրկում ՝ բուն ծիսական արարողակարգի ընթացքին
Անհրաժեշտ նյութեր կամ գործիքներ՝ ալյուր, շաքարավազ, կարագ, ձու, մածուն, սոդա, վանելին, չիր, գրտնակ, ջեռոց
Ընթացքը՝
- ծանոթացում ծեսին
- ծեսի կազմակերպում
- բուն ընթացք
- տեսանկարահանում
- ամփոփում
- արդյունքների հրապարակում